Waarom jeugdbridge????

Voor het kind

Plezier

Wanneer gevraagd wordt waarom kinderen bridge willen spelen, vertellen jonge spelers ons dat het leuk is en hen een kans geeft om in een prettige omgeving te spelen met hun vrienden en nieuwe vrienden te maken. Bridge is spel dat je kan leren om je gedachten op een direct doel te concentreren en kan je leren dat de vaardigheidsverbetering met studie en ervaring komt. Aangezien elke spel een afzonderlijke kans is, zul je veel kansen hebben om te leren hoe prachtig het voelt om te slagen, en zul je proberen om meer succes te zoeken.

Sportiviteit

Je zult leren hoe je een goede winnaar en een goede verliezer kunt zijn. Bridge biedt bij elk spel een nieuwe uitdaging aan en niemand zal elke keer een juiste beslissing nemen. Je zult leren je kalmte te bewaren als het even tegenzit en doorzetten om moeilijkheden te overwinnen en uiteindelijk te slagen. En te genieten van het succes.

Nieuwe ervaringen

Bridge verbreedt je horizon op sociaal niveau. Als je bridge speelt heb je een kans om nieuwe mensen te ontmoeten - jong en oud. Je kunt andere steden bezoeken en nieuwe gebieden ontdekken van je eigen stad. Sommige kinderen hebben zelfs de mogelijkheid om internationale reizen te maken.

Concurrentie

Niemand zit aan de zijlijn. Elk spel geeft je een kans om te concurreren. Partners kunnen altijd worden gevonden. Met je partner krijg je de mogelijkheid om een sociale interactie op te bouwen, te vertrouwen op je partner-ervaring en het toepassen van geleerde vaardigheden. In bridge speelt iedereen.

Veiligheid

Bridge biedt je een vertrouwde, veilige omgeving vrienden te ontmoeten en te spelen met vrienden. Biedt een kans om te leren in een gestructureerde omgeving, onder schooltijd, als naschoolse activiteit of op een bridgeclub.Voor de school

Gratis

De lessen worden gratis aangeboden. Via de Nedelandse Bridge Bond wordt het lesmateriaal kosteloos ter beschikking gesteld aan onderwijsinstellingen en naschoolse opvang. De bridgecoaches worden geleverd door de plaatselijke bridgeclubs. Na een degelijke training stellen zij hun tijd graag beschikbaar om de jeugd het bridgespel te leren.

Daarnaast heeft Amersfoort sinds kort een jeugdbridgeafdeling: nextgenerationVK, met op vrijdagmiddag de mogelijkheid voor de jeugd van 9 tot 17 jaar bridge te spelen in het Denksportcentrum Amersfoort.


Interschoolse competitie

De nationale schoolkampioenschappen worden elk jaar gehouden in het gebouw van de Nederlandse Bridgebond in Utrecht. Ook zijn er in verschillende regio’s onderlinge tournooien voor de jeugd.


Leren samenwerken en communicatievaardigheden

Bridge kan niet afzonderlijk worden gespeeld. Het vereist een partner. Succes in het spel is afhankelijk van het vermogen om samen te werken en te communiceren met de partner. Zoals in alle andere sporten is ondersteunen en aanmoedigen van de partner om naar zijn beste kunnen te spelen een van de sleutels tot het winnen. Leerlingen zullen het belang ervaren van het werven van ondersteuning om te slagen.

Kansen om communautaire projecten te creëren

Naar schatting spelen er in Nederland 1 miljoen mensen het bridgespel. Scholen zullen een kans krijgen om evenementen te initiëren waaraan hun leerlingen en de volwassenen kunnen deelnemen.


Voor de ouders

Socialisatie:

Bridge biedt vele sociale voordelen. Hoeveel kinderen nemen deel aan een activiteit die hen in staat stelt te ontmoeten, praten en spelen met anderen in een veilige, gecontroleerde omgeving? Hoeveel kinderen hebben de mogelijkheid om kinderen uit andere landen te ontmoeten? Hoeveel kinderen krijgen ooit de kans om te praten en te socialiseren met volwassenen op een relatief gelijke voet? Al deze mogelijkheden zijn beschikbaar via Jeugd Bridge.


Teamwork:

Het grootste succes als bridgespeler komt vaak van het vermogen om afhankelijk van de informatie van de partner te zijn wanneer u beslissingen moet nemen. Bridge leert een jonge speler te vertrouwen en te communiceren met anderen voor wederzijds gewin.


Analyseren:

Bridge vereist dat je de informatie die je ontvangt te analyseren, die informatie te vertalen in een visie, een plan te maken voor succes op basis van die visie en te leren je plan aan te passen wanneer aanvullende informatie beschikbaar komt - alle basisprincipes van het denken.


Competitie: Jeugdbridge biedt mogelijkheden om te spelen in internationale, nationale, regionale en lokale competities. Van serieuze concurrentie tot sociaal spel, Bridge biedt een leuke uitdaging op elk niveau. Zelfs kinderen met een lichamelijke of emotionele handicap kunnen een "niveau speelveld" vinden met hun leeftijdsgenoten aan de bridgetafel


Netwerk:

Via de bridgesport kun je mensen ontmoeten die vrienden voor het leven zullen worden. Jonge spelers die verhuizen naar een nieuwe stad met hun familie of voor een vervolgopleding of voor een nieuwe baan kunnen lid worden van een bridgeclub waar ze nieuwe vrienden ontmoeten. Je kunt zelfs over lange afstanden met je vrienden bridge spelen via internet.Uw vraag zou niet moeten zijn: ' waarom zou ik mijn kind, met zijn overbelast schema, nog een activiteit aanbieden? ' Uw vraag zou moeten worden ' waarom heb ik het bridgespel niet aan mijn kind voorgesteld?